Over SEM

SEM is Sla En Meer. Niet zomaar SLA maar biologische, lekkere en gezonde Sla. Die wij speciaal voor jou in de lekkerste salade combinaties hebben bedacht. Bij SEM vinden wij het belangrijk dat gezonde voeding vooral ook lekker smaakt. Ons uitgangspunt is dat we met z’n allen gezond, lekker en makkelijk kunnen eten. Wij hopen dat wij je hiermee op weg kunnen helpen.

En wat is dan het MEER? Naast de salades hebben wij soepen, verse sapjes, een biologisch wijntje, of een glutenvrij biertje en taartjes zonder toevoegingen van geraffineerde suikers, die wij bijvoorbeeld zoeten met dadel of oerzoet.

Biologisch en FairTrade

Wij gebruiken zoveel mogelijk biologische streekproducten. Wij snappen dat dit helaas niet altijd mogelijk is bij al onze producten, maar ons vlees, zuivel, granen, eitjes en wijn zijn allemaal biologisch. Onze groentes en fruit zijn grotendeels biologisch. Daarnaast maken wij bewuste keuzes met fairtrade producten, zoals onze koffie, thee en water.

Ons jaar heeft vier seizoenen en elk seizoen laat weer hele mooie nieuwe groentes voor ons groeien. Daarom zullen wij vier keer per jaar een nieuwe kaart hebben om zoveel mogelijk groentes van het seizoen te gebruiken en die weer in heerlijke combinaties in salades voor je samenstellen.

Hoe het werkt

SEM maakt de salades en sapjes graag voor je klaar om mee te nemen naar huis, je werk of naar het park en het daar lekker op te drinken en eten. Maar je kan ze ook bij SEM zelf op eten. Aan de gezellige lange tafel, of aan een rustig tafeltje waar je met je laptop nog even kan werken, of in het knusse hoekje met een tijdschrift op je schoot.

Wij gaan ook bezorgen zodat niks je meer kan weerhouden om gezond en lekker te eten. Wij zijn hier nog mee bezig, maar als het zover is laten we je het natuurlijk gelijk weten. Om je meer informatie te geven over een gezondere manier van leven of gezondere keuzes te maken gaan wij ook workshops organiseren, hierover zullen we je ook op hoogte houden.

Duurzaam genieten

Omdat wij bij SEM vinden dat een beter milieu toch echt bij jezelf begint, gebruiken wij alleen maar verpakkingsmateriaal dat biologisch afbreekbaar is. Dit wil zeggen dat het gerecycled kan worden tot weer andere producten. Wij gebruiken daarom geen plastic bakjes maar bakjes die gemaakt zijn van de maïsplant.

Veel producten die wij gebruiken verkopen wij ook los. Bijvoorbeeld onze koffie, thee, olijfolie en mosterd. Zodat het ook heel makkelijk voor je wordt om thuis lekker te eten en drinken. Hier willen we ook graag bewustwording bij creëren, dus neem je eigen flesje mee en vul die met de lekkerste olijfolie of balsamico azijn. En kom je een koffie halen voor onderweg? Neem je eigen koffiebeker mee en krijg 15% korting. Een beter milieu is goed voor ons allemaal!